Rólunk

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége 2015 májusában úgy döntött, hogy a Szövetségnek szükség van egy hozzá kapcsolódó gazdasági társaságra, amely mindazokat a tevékenységeket, amik a Szövetség nem-sportszakmai feladataihoz kapcsolódnak, ellátja.

A Szövetség által meghatározott feladatok professzionális ellátására szerződött, belső szolgáltató cég elsődleges feladata az beszerzési folyamatok átláthatóságának megteremtése, költségek megtakarítása, magas fokú hatékonyság biztosítása a Szövetséget által rábízott feladatok ellátása során és kimagasló ügyfél-élmény biztosítása.

A cég fő tevékenységi körébe tartozik a Szövetség beszerzéseinek teljes körű megszervezése és lebonyolítása a HBMP saját elektronikus beszerzési rendszerének keretein belül. Pályázatok előkészítése és megszervezése, közbeszerzések lebonyolítása (közvetlen állami támogatás esetén), valamint általános tanácsadás a Szövetség részére.

Pályázati lehetőségek esetén, a HBMP a pályázatok előkészítésében vállal szerepet. Segíti továbbá a pályázatok megvalósulását a lehetséges pályázati partnerek felkutatásával, valamint a pályázatok projektmenedzsmentjével.

Az MKSZ gépjármű-flottájának kezelésével járó feladatokat is a HBMP vette át. Célja egy elektronikus gépjármű-foglalási rendszer kidolgozásával átláthatóbbá és szervezettebbé tenni és ezáltal racionalizálni, a szolgálati gépjárművek használatát, így csökkenteni az üzemanyagköltségeket.

A HBMP látja el az MKSZ raktárának kezelését. A korábbi széttagolt raktározási struktúra helyett, a Szövetség székházának a szomszédságában létrehozta az MKSZ központi raktárát. Az átlátható és következetes raktározási rend bevezetésétől a rendelések és a készletgazdálkodás racionalizálását várja a Szövetség.

A Magyar Kézilabda Szövetség 2015 decemberében nyitotta meg hivatalos szurkolói áruházát, a Kézishop-ot. Ennek kivitelezése, kialakítása és üzemeltetése szintén a HBMP keretein belül valósul meg. 2015 februárjában megnyílik az MKSZ webáruháza is, ahol a szurkolói termékek jelenleginél is szélesebb választékát érik majd el a sportág szerelmesei.

A HBMP a Magyar Kézilabda Szövetség megfelelő szerveinek bevonásával közreműködik a meglévő szerződések jogi és hatékonysági szempontból történő felülvizsgálatában és javaslatokat fogalmaz meg a meglévő szabályzatok aktualizálására is, ezáltal javítva a Szövetség működését.